Selecteer een pagina

ACCESS BARS PRACTITIONER WORDEN?

 

Wil je een krachtige en dynamische bijdrage leveren aan het welzijn van je vrienden, familie, kinderen, collega’s en cliënten? Word dan practitioner en kom naar een Access BARS training, in 1 dag leer je dan hoe deze behandeling zelf te geven, hierna kun je er meteen mee aan de slag!
  

WAT IS ACCESS BARS?

Diep ont-spannen. Loslaten wat overbodig is en je niet meer dient. Ruimte creëren in hoofd, lichaam en leven - van binnenuit. Jezelf weer helemaal ontvangen zonder oordeel en je leven vormgeven zoals het écht bij je past. Zou je dat willen? Lees dan verder.

 

HERKEN JE DIT?   

 • je hebt (te)veel prikkels te verwerken op een dag
 • je voelt je vaak moe en leeggezogen
 • je hebt altijd het gevoel achter de feiten aan te hobbelen
 • je moet regelmatig even ‘opladen’
 • gedachten malen maar door je hoofd en het zijn vaak niet de gezelligste
 • onverklaarbare woede aanvallen - buiten proportie
 • je voelt je vaak ontevreden omdat het leven aan je voorbij gaat zonder dat je werkelijk eraan deelneemt - je voelt je geremd en tegen gehouden
 • je wilt eigenlijk heel andere dingen doen, dingen die écht je hart hebben maar je hebt geen idee hoe eraan te beginnen want er is zoveel wat je MOET van jezelf en van je omgeving
 • met andere woorden: je staat in de overleefstand en daar is het dan ook wel mee gezegd

 

De BARS zijn energiebanen op en rondom het hoofd die middels een 32-tal drukpunten al onze levensgebieden vertegenwoordigen. Regelmatig de BARS aanraken met de vingers haalt de spanning af van allerlei gefixeerde standpunten, oordelen, besluiten en conclusies die je hebt aangenomen door bijvoorbeeld je opvoeding, cultuur, school of maatschappij. Al die overtuigingen maken dat je jezelf - meestentijds onbewust - in een loop van beperking, kleinheid, ziekte en angst houdt. Je herkent de volgende uitspraken waarschijnlijk wel:

tekening bars- ‘zo is het nou eenmaal’
- ‘het werkt misschien voor een ander maar niet voor mij’
- ‘zo heb ik het geleerd dus zo hoort het’
- ‘nee hoor, ik heb geen keuze, dit is waar ik het mee moet doen’
- etc.

Door dit soort gedachtenpatronen is er weinig verandering mogelijk. Door de BARS te laten lopen maak je ruimte in je systeem en laat je steeds meer los van wat jou niet meer dient en dat maakt je vrijer in denken en doen en dus krijg je veel meer keuzemogelijkheden tot je beschikking. Hoe fijn is dat? 🙂

VERTRAGENDE HERSENGOLVEN

Tijdens een BARS behandeling vertragen de hersengolven van ons normale, wakkere en alerte bewustzijn - de bêta bewustzijnsstaat - via het apha en thèta bewustzijn naar de delta bewustzijnsstaat, de staat net voor de slaapfase. In deze staat verkrijg je toegang tot alle gedragspatronen, overtuigingen, overwegingen en standpunten vanuit de kindertijd t/m vorige levens en is verandering mogelijk.

Door het regelmatig laten lopen van de BARS reset je jezelf als het ware en hoeft het verleden geen weerslag meer te hebben op het heden en de toekomst. Het maakt de weg vrij om het leven te creëren zoals je dat wenst.

In dit filmpje geeft neurowetenschapper Dr. Jeffrey L. Fannin vanuit wetenschappelijk perspectief zijn beoordeling over de BARS.

HOE GAAT EEN BARS SESSIE IN ZIJN WERK?

Tijdens een BARS behandeling lig je gekleed op een behandeltafel. De verschillende BARS-punten worden licht aangeraakt en zo wordt overtollige spanning ontladen. Een sessie duurt gemiddeld een uur maar kan uitlopen naar 90 minuten.

 

EEN GREEP UIT WAT KLANTEN ERVAREN NA HET LATEN LOPEN VAN DE BARS:

 • ‘De mist in mijn hoofd is opgetrokken’
 • ‘Ik voel me minder depressief en piekerig’
 • ‘Ik heb weer overzicht’
 • ‘Ik voel me krachtig en rustig’
 • ‘Ik voel me ontspannen in hoofd en lichaam’
 • ‘De maalstroom aan gedachten is tot rust gekomen’
 • ‘Alsof alles me gemakkelijker afgaat’
 • ‘De stress is uit mijn leven’
 • ‘Ik ben een plezieriger mens geworden om mee om te gaan en ik heb zoveel meer plezier in mijn leven!’
 • ‘Ik voel me ruim van binnen, voel dat ik weer keuze heb; ik kan weer verder’
 • ‘Ik luister nu naar mijn lichaam en handel ernaar, de tijd van negeren is voorbij’
 • ‘Ik kan in het winkelcentrum lopen zonder geprikkeld te raken en last te hebben van alles en iedereen, wat een heerlijkheid!’
 • ‘Na de sessies geen opvlieger meer gehad!’

 

MET ANDERE WOORDEN:

Access BARS verandert levens en kan ook jouw leven veranderen. Het enige wat ervoor nodig is, is het maken van een keuze.
Hoe zou je leven er over 5 jaar uitzien als je ervoor zou kiezen om regelmatig je BARS te laten lopen? 🙂

 

JOUW KEUZE CREËERT JOUW REALITEIT! WAT KIES JIJ?

 

Jacq cirkelDe Access BARS training die ik heb gevolgd bij Janna was een heel prettige ervaring. Ik vond het fijn dat we met z’n drieën waren, daardoor konden ook persoonlijke thema’s worden besproken.

Janna legt alles heel duidelijk uit en zorgt ervoor dat je de methode goed in de vingers krijgt. Ze geeft je een vertrouwd gevoel. Toen ik naar huis reed was ik vrolijk, blij en had veel energie!

Wat ik nu na drie behandelingen ervaar is dat er meer ruimte in mijn hoofd is en mijn gedachten rustiger zijn, ze overheersen niet meer zo. Ook merk ik dat ik meer en meer bij mezelf kan blijven en voor mezelf kan kiezen. Meer ga leven vanuit mijn hart.

In het algemeen loopt alles beter, makkelijker en heb ik meer energie en zin om dingen te doen. De flow is terug, geweldig is het!

Ik ben erg enthousiast over de Access BARS en heel benieuwd wat het me nog meer gaat brengen!

Jacqueline

Acces BARS leren van Janna, tussen de paarden….Het was een dag die ik nooit ga vergeten en iedereen gun. 
Op de eerste plaatst door de liefdevolle en kundige begeleiding van Janna

De warme en leerzame aanwezigheid/rol van de paarden (en kleine pup) èn de prachtige locatie maakte dat werkelijk àlle zintuigen gestreeld werden. Aan het eind van de dag voelde ik me licht, vrij en vol ruimte. En nog steeds ervaar ik de dagen met een zachte glimlach. Òp naar vaker, breder, en de ander.
Dank…

Yuri Buvelot

WAT IS ER MOGELIJK MET ACCESS BARS?

Wanneer je zelf de behandeling leert geven kun je voor veel mensen in je omgeving een bijdrage zijn.
Hieronder een aantal voorbeelden:

 • Kinderen varen er wel bij, ze zitten lekkerder in hun vel, zijn zelfverzekerder en presteren beter op school
 • Er ontstaat ruimte en helderheid in het hoofd waardoor er ruimte komt voor andere/nieuwe keuzes en mogelijkheden. De perspectieven veranderen
 • BARS hebben veelal een ontspannend en helend effect op mensen met de zogenaamde persoonlijkheidsstoornissen als bv. AD(H)D en autisme aanverwanten. Tevens zijn de BARS erg helpend bij burn-out e/o depressieve klachten waardoor mensen er makkelijker en sneller doorheen komen en het kan zelfs leiden naar het afnemen of zelfs stoppen met het gebruik van medicatie
 • Hooggevoelige mensen ervaren minder prikkels door de BARS
 • De maalstroom in het hoofd komt tot rust, de slaap verbetert, er is meer energie
 • Verborgen e/o vergeten talenten en kwaliteiten komen (weer) naar voren omdat de ruis van de lijn verdwijnt en er ruimte is voor ontplooiing

 

En wat is er allemaal nog meer mogelijk? 🙂

 

 

Wat een mooie ervaring de access bars class, zaterdag 7 oktober ’17. Lieve Janna ik vond je uitleg over access en de 32 punten erg goed en duidelijk. Je begeleiding die dag helemaal to-the-point, goed ingespeeld om de vragen die leefden en die ontwikkelingen die zich voor deden. En wat een prachtige verrijking om het met paarden te doen. Dankjewel!

Enny Wijn

WAT GAAN WE DOEN?

Ik plan deze dag zowel door de week als in het weekend. Globaal ziet een Access BARS training er zo uit:

 • De dag start om 10 uur - inloop 9:30 uur en duurt tot ca. 17:30 uur
 • Je geeft 2 x en je ontvangt 2 x een BARS behandeling
 • Je leert The Clearing Statement, een super effectieve tool voor verandering die ingezet kan worden tijdens de BARS sessies
 • Er wordt gezorgd voor koffie, thee, lekkers, eigen gebakken cake en homemade soep. Extra lunch graag zelf meebrengen
 • Je krijgt nadien een manual mee naar huis waar alle informatie over de BARS en nog andere dynamische tools in staan
 • Aan het einde van de dag ontvang je een certificaat en mag je de BARS gaan geven. Ben je enthousiast geworden en wil je meer leren? Dan is er een heel landschap aan cursussen die je kunt volgen

 

Ik heb genoten van Janna en haar energie en ruimte tijdens de Bars Class met paard(en).!
De manier waarop Janna met de energie meebeweegt en alles heeft laten ontstaan op het perfecte moment en de perfecte wijze, voor onze groep deze dag, voelde erg fijn!
Tegelijkertijd was er veel aandacht voor het echt goed in de vingers krijgen van de grepen en heeft het paard de ruimte gekregen om haar bijdrage te kunnen leveren.
Ik kom zeker in de toekomst nog een keer een Class bij Janna volgen! ♡


       Louise De Lange 
                            

 

Wanneer je eenmaal practitioner bent kun je deelnemen aan BARS SWAPS om met anderen die de training gevolgd hebben te kunnen uitwisselen. Deze worden op verschillende plekken in het land georganiseerd. Je geeft en ontvangt op zo’n uitwisseling een behandeling. Ook kun je deze BARS SWAPS zelf organiseren.

Om facilitator te worden en zelf de training te mogen geven is het onder andere nodig om 3 BARS Classes te hebben gevolgd. Na de eerste BARS Class herhaal je hem nog 2 keer bij verschillende facilitators voor de helft van de prijs. Daarna kun je jezelf registreren bij Access Consciousness, je Access BARS facilitator licentie en een welkomstpakket aanvragen en zodra je dat binnen hebt je eigen class/training gaan opzetten.

 

INVESTERING

De investering is € 300,- inclusief btw (vastgesteld door Access Consciousness™)
Is de investering te hoog in 1 keer? Neem dan even contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Onder begeleiding van een betalende volwassene mogen kinderen van 15 jaar en jonger gratis deelnemen.
Kids van 16 en 17 jaar betalen € 150,-

Access BARS™ training herhalen? Dan betaal je € 150,-

Betaling per bankoverschrijving vooraf.

 

Ik heb de Access BARS™ training bij Janna gevolgd, het was een hele bijzondere dag en ik kijk er op terug vol dankbaarheid. Janna straalt veel warmte en veiligheid uit. Bedankt voor je gastvrijheid, kennis, luisterend oor en certificaat. Mijn omgeving en ik zijn er erg blij mee.

Marije Van Kaam - Hulscher

mem cirkelHet is een groot cadeau wanneer je als moeder bij je dochter in de klas mag zitten. Het gebeurde mij gisteren, toen ik, samen met een nichtje les kreeg van Janna in het geven van een BARS™ behandeling. 

Naast dat wij een heel gezellige en interessante dag hadden, was het voor mij mooi om te ervaren hoe rustig, warm en natuurlijk mijn dochter deze dag begeleidde. Het voelde vertrouwd en veilig.

Het is voor mij een prachtige stap in mijn ont-wikkelingsproces naar nog meer bewustwording. 
Dankjewel lieverd!

Mem

MELD JE HIER AAN!

2 + 15 =