Selecteer een pagina

ER IS ZOVEEL MEER MOGELIJK DAN JE VOOR MOGELIJK HOUDT!

 

De afgelopen 17 jaar ben ik mijn leven steeds meer gaan afstemmen op wie ik BEN. Ik ben mijn levensverhaal gaan herschrijven en mijn leven precies zo gaan inrichten zoals dat past bij mij; mijn Empowerment by Janna coachbusiness run ik grotendeels vanuit huis, ik bepaal zelf hoe mijn dagen eruit zien en met wie ik werk, ik woon met mijn liefde in een heerlijke boerderij in een fijn dorp in Noord-Holland, breng veel tijd door in de natuur met mijn paard Uma en heb mijn eigen ‘pensionstal’. Daarnaast hou ik enorm van dansen, lezen, speel ik basgitaar in de leukste meidenband van Nederland, hou ik van lekker eten en de wereld ontdekken.

 

OF DAT ALTIJD ZO GEWEEST IS?

 

Absoluut niet. Vanaf mijn 14e begon ik te dwalen in het leven. Ik voelde me anders dan leeftijdgenoten en het lukte me niet om geijkte paden te bewandelen. Ik werd een pittige puber en middelbare school was een drama, ik kon er de concentratie en interesse nauwelijks voor opbrengen en alle latere pogingen op diverse opleidingen mislukten. Ik onderdrukte een gevoel van falen en niet goed genoeg zijn door mezelf regelmatig te verdoven met alcohol en drugs. Ik leefde een dubbelleven, ik probeerde er aan de buitenkant wat van te maken maar het waren zware jaren van vallen en opstaan en de wanhoop was vaak nabij.

 

TOT DIE BEWUSTE DAG, 24 AUGUSTUS 2000

 

Ik was 25 jaar en had op dat moment een relatie met iemand die mij nog wat verder mee de afgrond in trok. Ik wist dat ik uit deze relatie moest stappen maar durfde de confrontatie met hem niet aan te gaan. Ik was bang dat hij me iets aan zou doen. Echter, die dag was de maat vol. Ik kon niet meer. Ik was het zo ontzettend zat om een leven te leiden dat niet van mij was, zo voelde ik dat; het lukte me niet om met mijn vingers van de drugs af te blijven, ik voelde me minderwaardig en angstig en verkeerde vaak in een staat van burn-out en depressie, dat eiste zijn tol.

 

OM MOED TE VERZAMELEN STOPTE IK MIJN NEUS VOOR DE ALLERLAATSTE KEER IN HET BEKENDE WITTE POEDER

 

Toen hij thuis kwam, vertelde ik hem dat ik niet meer verder wilde. Enkele seconden later lag ik in een hoek aan de andere kant van de kamer. Mijn nachtmerrie was waarheid geworden. Maar waar ik altijd dacht dat dát het einde zou zijn, voelde ik een ongekende kracht in mij opwellen. In één klap was ik nuchter en ik realiseerde me dat ik het roer volledig om moest gooien wilde ik nog een fijn leven opbouwen.

 

IK VERBRANDDE MIJN SCHEPEN ACHTER ME EN ZOCHT HULP

 

Ik begon met het reguliere hulpverleningscircuit maar deze gaf mij niet de tijd, begeleiding en antwoorden waarmee ik werkelijk verder kwam. Wel maakte juist dát mij ontvankelijk om naar andere wegen te zoeken en ging ik een traject in bij een antroposofische instelling voor verslavingszorg. Ik leerde daar dat ik hooggevoelig ben en welke impact dat kan hebben op iemands leven en voor het eerst in mijn leven begon ik écht grond onder mijn voeten te voelen.

 

REGELMATIG LIEP IK IN MEDITATIEVE STAAT OVER VUURKOLEN

 

En ik ging dansen. Op blote voeten. Ik deed van alles om mijn levenslust, kracht en vrouw-zijn te bevrijden en steeds beter was ik in staat om gezonde keuzes voor mezelf te maken. Ik volgde de nodige cursussen, trainingen en workshops op het gebied van persoonlijke- en spirituele ontwikkeling en healing, er volgde een post-hbo opleiding gezin- en kindercoach en een post-hbo opleiding coachen met behulp van paarden en naast mijn werk als gastouder van twee prachtige kinderen faciliteerde ik regelmatig coaching- en healingconsulten voor mensen.

 

IK WERD ME STEEDS MEER BEWUST VAN WIE IK WERKELIJK BEN

 

Door de jaren heen werd ik bewuster van wie ik ècht ben en wat ik hier kom doen. Ik ben hier voor een vreugdevolle ervaring! Niet om te ploeteren en te strijden en in armoede te leven.
Achteraf snap ik heel goed waarom ik zo verdwaalde in het leven. Waarom ik aanschopte tegen mijn opvoeding en niet paste in allerlei school- en maatschappelijke systemen, het was mijn proces van bewustwording en de zoektocht naar andere kennis en vaardigheden.

Door mijn reis van de afgelopen jaren heb ik steeds meer stukjes van de puzzel gevonden en leerde ik hoe ik het leven wèl voor me kon laten werken, door mijn eigen kracht en authenticiteit volledig te erkennen en omarmen. En door te leren hoe gedachtenkracht en energie werkt en hoe we daarmee onze werkelijkheid creëren.

Die kennis, daar draai ik warm voor en tegelijkertijd is dat kennis waarvan ik vind dat die ook in onze reguliere schoolsystemen geïntegreerd zou moeten zijn. Dan zou het leven van vele mensen er heel anders uitzien.

WAT KIES JIJ?

 

Mijn uitnodiging aan de mensen om me heen en aan mijn klanten is dan ook; wat ga je kiezen? Blijf je ronddobberen in een staat van onbewustzijn en anti-bewustzijn of word je wakker en zeg je gedag tegen je burn-out/depressie/hooggevoeligheid of whatever het is waar je mee loopt en ga je je leven vanuit jouw ware kracht en authenticiteit vormgeven? Ga je jezelf erkennen voor wie je werkelijk bent en er iets moois van maken? Het is namelijk je geboorterecht! 🙂
Lijkt dit je wat en wil je meer weten? Neem dan contact met me op via info@jannabakker.com

   “A pure heart open to the light, will be filled by the very essence of Truth”

Rumi

 

Energetische Tools

 

Access Consciousness™ - 3 daagse Bodyclass 

Access Consciousness™ - Bodyclass ‘Toveren met pijn en blessures’ 

Access Consciousness™ - Conscious Horse, Conscious Rider 

Access Consciousness™ - Energetische Facelift

Access Consciousness™ - Foundation

Access Consciousness™ - Bars™ Practitioner & Facilitator

New Paradigm MDT 13 D Master healer

Thèta Healing™

Quantum Touch™

Reiki