06 1845 0851 info@jannabakker.com

Waarom paarden?

Paarden zijn fijngevoelige dieren die vanuit een alerte doch ontspannen staat van zijn, zijn afgestemd op de wereld om hen heen. Dit vanwege het feit dat het vlucht- en prooidieren zijn en ze zo tijdig gevaar kunnen signaleren en maatregelen treffen. 

Vanuit coachingsperspectief betekent het dat ze ons als mens haarfijn aanvoelen. Ze pikken onze gemoedstoestand op en reageren op wat we uitstralen. Wanneer we niet lekker in ons vel zitten, onrustig zijn, angsten hebben, verdriet bij ons dragen, reageren ze anders op ons dan wanneer we in goede doen zijn.

Paarden streven altijd naar balans in de kudde, dat geeft ze de meeste kans op overleving. Je bent namelijk zo sterk als de zwakste schakel. Tijdens een coachsessie zijn ook wij een onderdeel van de paardenkudde. Door hoe ze op ons reageren laten ze ons zien en met name voelen/ervaren waar de onbalans zit zodat we inzicht krijgen in wat er geheeld/veranderd mag worden. 

Als coach ben ik er om dat proces te begeleiden. Wat vertelt het paard jou door middel van zijn/haar gedrag? Wat laat het je zien? Paarden raken dat aan waar het werkelijk om gaat, het zijn de persoonlijke stukken die onder de oppervlakte leven en erkend en geheeld of veranderd willen worden. Paarden zijn niet onder de indruk van zorgvuldig opgebouwde maskers of wat voor status iemand heeft en hebben geen oordeel. Ze gaan direct naar de kern en zijn duidelijk, objectief en eerlijk in hun feedback, dat maakt het zo fijn om met ze te werken. Daarnaast zijn ze onvoorwaardelijk in hun liefde, geduld en wijsheid.  

 

coachpaard

“Ik heb de afgelopen week twee sessies gehad van Janna. Al sinds mijn jeugd had ik een angst voor paarden.Toen ik Janna ontmoette voelde ik gelijk vertrouwen in haar. Het was tijd om naar mijn angsten te kijken en te onderzoeken wat ik nog meer zou kunnen ontdekken in mijn contact met de paarden.

Ik heb Janna leren kennen als een prachtige paardencoach. Aanwezig, zacht, kundig en liefdevol. Ik ben dankbaar voor alle inzichten die ik heb mogen ontvangen”.

Ellen

Mijn onpaardencoachtmoeting met de paarden. Wat is mijn kijk en gevoel naar dieren en in het bijzonder na ar paarden toe veranderd. Ik ben best bang voor die grote dieren maar met Janna in de buurt voelde ik veel vertrouwen. Haar rust en ruimte en de verbinding met de paarden is prachtig om mee te maken.

Ik ben nog steeds heel erg onder de indruk van de sessie die ik kreeg. Had niet verwacht dat het een zodanige impact zou hebben en dat het zo bijzonder doorwerkte. De sessie heeft zich in de week erna helemaal afgespeeld in de werkelijkheid waardoor ik nog meer inzicht kreeg in wat ik gespiegeld kreeg van de paarden en geduid door Janna.

Wat een prachtige dieren en zo in verbinding met het grote geheel. Ik kan een sessie met Janna zeker aanraden en wil dit zelf graag nog vaker ervaren. Dank je wel Janna en de paarden.

Lieve groet, José

Wat levert coachen met inzet van paarden je op?

  • inzicht in hoe je dingen doet én laat en waar nodig verandering in leert aanbrengen
  • paarden laten je ervaren wie je bent voorbij maskers en muren
  • paarden geven je onvoorwaardelijkheid en steun in je proces van ontwikkeling, het zijn ware leermeesters
  • je ontwikkelt (zelf)vertrouwen, eigenwaarde en kracht omdat paarden van je vragen om aanwezig, duidelijk en authentiek te zijn
  • je gaat nieuwe ervaringen opdoen die doorwerken in je dagelijks leven
  • en wat is er nog meer mogelijk?

 

Hartstikke bedankt, jij en Uma, voor de mooie sessie. Jullie hebben een hoop dingen duidelijk gemaakt voor me, genoeg stof om te verwerken de komende tijd - M. Reus

Zonder op alle details in te willen gaan kan ik zeggen dat de paarden, samen met Janna, je een hoop duidelijk kunnen maken over zaken die er spelen in je leven - Brenda

Heel fijn hoe Janna zo betrokken is en tegelijkertijd mij het proces met de paarden laat doen, zonder enig oordeel of afkeuring. Eigenlijk is ze de vertaler van de taal van het paard waarbij ze zeer verhelderende vragen stelt waardoor ik veel inzichten opdoe - Rian

Ik ben dankbaar voor je liefdevolle begeleiding, je oprechte aandacht en zorgzaamheid tijdens de paardensessie. Je hebt het vermogen om haarfijn aan te voelen waar het echt om gaat en de juiste vragen te stellen - Atty

Ik bied zowel individuele coaching in een traject als teamcoaching voor bedrijven aan.
Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.